Ε9 Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Κ.Υ.ΓΕΩ) / Community Supported Agriculture

Ε9 Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Κ.Υ.ΓΕΩ) / Community Supported Agriculture

Πώς μπορούμε να διανέμουμε την τροφή με πιο δίκαιο και άμεσο τρόπο;

Η Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Community Supported Agriculture/CSA) αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση οργάνωσης της παραγωγής και της διακίνησης των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, χωρίς ενδιάμεσους εμπόρους, όπου αγρότες παραγωγοί και καταναλωτές της πόλης έρχονται σε απευθείας επαφή μεταξύ τους καλλιεργώντας σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Πρόκειται δηλαδή για αλληλέγγυες κοινότητες παραγωγών και καταναλωτών, όπου υπάρχει αυξημένη δέσμευση εκατέρωθεν σε ότι αφορά τις καλές πρακτικές παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας, την ποιότητα του προϊόντος (φρέσκο, τοπικό, υγιεινό) και τη δίκαιη τιμή που να υποστηρίζει τις τοπικές γεωργίες. Τα δίκτυα αυτά συνήθως λειτουργούν μέσω εβδομαδιαίου καλαθιού που διανέμεται σε ομάδες καταναλωτών ή κατ’ οίκον και περιέχει φρέσκα βιολογικά λαχανικά και άλλα αγροτικά προϊόντα. 

Δείτε περισσότερα σχετικά με το θέμα:

Ένα σύντομο άρθρο για τα Καλάθια λαχανικών και φρούτων στην πόλη

Τα συνοπτικά συμπεράσματα μιας έρευνας για τα αλληλέγγυα δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών που δρουν στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας.  

Τα καλάθια που διακινεί «Το Μποστάνι» (κοινότητα παραγωγών – καταναλωτών στην Αθήνα) 

Το ντοκιμαντέρ της Cilia Martin “Το καλάθι” που είναι αφιερωμένο σε έναν βιοκαλλιεργητή στην Αττική, ο οποίος μετακινείται καθημερινά με σκοπό τη διανομή καλαθιών με βιολογικά λαχανικά.

[Το βίντεο είναι διαθέσιμο χρησιμοποιώντας τον κωδικό: Thebasket2019]

Prev project Next project
Scroll up Drag View