workshop3ο Συμμετοχικό Εργαστήριο ΚΑΛΟΤΡΟΦΑ

3ο Συμμετοχικό Εργαστήριο ΚΑΛΟΤΡΟΦΑ

Μια δημιουργική συνάντηση ολοκληρώθηκε χθες 13/12/2022, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Καλότροφα’, με τη διεξαγωγή ενός ακόμα Συμμετοχικού Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους της ΑΣΚΤ. Έγινε μια πρώτη δοκιμή της δομής και του περιβάλλοντος του παιχνιδιού που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το Open Lab Athens. Mοιραστήκαμε σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες γύρω από το υλικό και προέκυψαν πρωτότυπες ιδέες.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και μέσα από ρόλους, γρίφους, αποστολές, κινητικά παιχνίδια και άλλα εργαλεία, μας εισάγει στις έννοιες και στα καθημερινά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων. Είναι ένα διαφορετικό ‘παιχνίδι επιβίωσης’ που επιδιώκει να ενεργοποιήσει τον διάλογο, την κριτική σκέψη και δημιουργική έκφραση των παικτών/ριών, ενώ παράλληλα τονώνει τη συνεργασία και τη διαβούλευση για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για την πολύτιμη συμβολή τους, τη δέσμευση και το ειλικρινές ενδιαφέρον τους να συμβάλλουν στη συνδιαρμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού, μέσα από πολλαπλές διαδικτυακές και διά ζώσης συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στο Πάντειο (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής) όσο και στο κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Για τη συνολική στήριξη, ευχαριστούμε το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αττικής (Κ.Μπαζίγου, Μ.Νέζη), το DOCK – Συνεργατικό Χώρο Κ.ΑΛ.Ο (Γ. Μπεκριδάκη και Ε.Τζαμουράνου) και την ΕΕΤΑΑ (Κ.Γκόνου και Δ.Φεγγίτη).

Για τη χθεσινή παρουσία και συμμετοχή, ευχαριστούμε τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Κατερίνα Αραμπατζή, Σπυριδούλα-Ποτούλα Βασιλείου, Κατερίνα Μπαζίγου, Μαρία Νέζη, Δήμητρα Σωτηροπούλου και Φωτεινή Φιλίππου, την Υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας, Σταυρούλα Τριανταφύλλου, τον Αθανάσιο Ιωάννου, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, την Ειρήνη Ουράνη από την ΚΟΙΝΣΕΠ Kid in the field, τη Βασιλική Πήττα από το Τμήμα Καινοτομίας & Εξωστρέφειας Δήμου Αθηναίων και τη Στέλλα Αγγελάκη από το Dock. Επιπλέον, ευχαριστούμε τους Άρη Χριστόπουλο (μέλος Apokardias Producers Group) και Ολυμπία Δάτση (συνεργάτιδα Dock) που συμμετείχαν στις προηγούμενες συναντήσεις.

Scroll up Drag View